Vi ses 9.30

Vi ses 9.30 var en platsspecifik installation på Not Quite i Fengersfors av Gerd Aurell och Helena Laukkanen som visades sommaren 2022.
När pandemin slog till 2020 satt vi isolerade på varsitt håll i varsin stad och kände oss uppgivna. Gerd hade dessutom blivit allvarligt sjuk och arbetet i ateljén kändes plötsligt meningslöst. Vi hade tidigare skrivit brev och under flera års tid skickat brevböcker mellan oss men nu fanns det liksom ingenting att skriva om.
När Helena en dag föreslog att vi skulle ses 9.30 i videosamtal och teckna ihop förstod vi inte hur viktigt detta skulle komma att bli. Dagligt sällskap där prat och tystnad fick gå omlott. Raspet av pennan mot pappret, ditt och mitt, att få se varandras ansikten och hur de reflekterade ljuset från fönstret i ateljén. Till slut var det någon av oss sa, ”Nej nu är det dags för kaffe!” sedan satt vi där med våra kaffekoppar ihop, långt ifrån varandra men ändå nära.
Vi började ge varandra uppdrag, enklare saker som att teckna mellanrum eller ett glas med vatten. Vi målade med tusch på spillbitar av trä. Det blev porträtt av författare vi läst men också Helenas passion för svampar. Vi visste det inte då men att ses 9.30 var en räddningsaktion genom en svår tid.


PlaceNot Quite, FengersforsLinkwww.notquite.seYear2022CategoryInstallation

Privacy Preference Center